Söödavad seemned

Seemned on väärtuslik ja maitsev toiduaine, mida peaks olema meie menüüs võimalikult palju. Mõningaid seemneid, nagu köömneid ja seesamiseemneid, kasutatakse maitseainetena. Peotäis kõrvitsaseemned võib aga olla tervislik ja toitev suupiste. Seemned sobivad ka suppidesse, salatitesse ja saiakestesse. Meil on väga hea meel, et meie traditsiooniliste kultuuride – lina ja kanepi – seemned on uuesti avastatud. Kanepiseemnetest pressitakse õli, röstitud ja jahvatatud kanepiseemnetest aga saab tõeliselt eksklusiivse maitsega maitseaine. Ka uued kultuurid leiavad meie menüüs kiiresti oma koha. Üks populaarsemaid uudistooteid on tšiiaseemned ehk õlisalvei seemned (Chia Seeds). Need sisaldavad rohkesti toitaineid – palju kiudaineid, oomega-3-rasvhappeid, kaltsiumi, kaaliumi, rauda, ​​fosforit ja muid mineraale ning vitamiine. Tšiiaseemneid võib süüa kas ilma lisanditeta, neid eelnevalt vedelikus paisuda lastes, või siis lisada erinevatele roogadele: kastmetele, salatitele ja küpsetistele. Tšiiaseemned ei riku roogade maitset, kuna on peaaegu maitsetud, kuid lisavad samas toidule palju toiteväärtust. Pähklimaailma e-poest leiad palju erinevaid seemneid, mis rikastavad Sinu menüüd.