Oad

Oad on väga toitev ja tervislik toiduaine, mis sisaldavad eriti rohkesti inimese organismile vajalikke valke. Tänu rikkalikule valgusisaldusele soovitatakse taimetoitlaste menüüsse tingimata kaasata ka erinevaid kaunvilju. Ubades on ka palju rauda. Ubadega rikastatud menüü aitab ennetada südamehaigusi, kuna need sisaldavad magneesiumi, foolhapet ja B6-vitamiini. Need elemendid tagavad südame tõrgeteta töö ja kaitsevad südame rütmihäirete eest. Ubades on rohkesti ka teisi mineraale ja kasulikke aineid: fosforit, kaaliumit, kaltsiumit, tsinki jne.
Ube on väga erinevaid ning need erinevad üksteisest maitseomaduste ja toitainesisalduse poolest. Punastes ubades on eriti rikkalikult vananemisprotsesse pidurdavaid antioksüdante. Enne keetmist soovitatakse ube 2 kuni 10 tundi leotada. Kui kavatsed lõunaks või õhtusöögiks ube valmistada, pane need juba eelmisel õhtul likku. Oad sobivad suurepäraselt hautistesse ja suppidesse. Ube sisaldavad salatid on tõeliselt toitvad ja kõhtu täitvad. Pähklimaailmas on suurepärase kvaliteediga oad saadaval väga soodsa hinnaga.