Makaronid

Makaronid on igapäevases toitumises populaarne ja oluline toiduaine. See on suurepärane alternatiiv teistele kiudaineallikatele, nagu juurviljad, erinevad pudrud, leib ja riis. Kiiresti valmistatavad ja paljudesse roogadesse sobivad makaronid on paljude lemmikud ja populaarsed ka erinevate rahvaste köökides. Makaronid sobivad suurepäraselt erinevate köögiviljade, kala ja mereandidega ning on palju traditsioonilisi roogi, kus makarone kombineeritakse ka erineva lihaga. Tänu väga erinevatele makaronisortidele ei tüüta makaronitoitude valmistamine ja söömine kunagi ära. Need jahutooted erinevad üksteisest kuju poolest, erinevad makaronide valmistamiseks kasutatavad jahusordid aga annavad neile erineva maitse ja tekstuuri. Köögiviljad annavad makaronidele naturaalse värvitooni: makaronitainale lisatakse peeti, tomatit, spinatit, kõrvitsat ja muid köögivilju. Kuigi makarone on ajalooliste allikate andmetel kokanduses kasutatud juba aastatuhandeid, on tänapäeval võimalik makarone enda jaoks uuesti avastada, kuna nende pakkumine ja sortiment kasvab pidevalt. Ka palju kordi valmistatud road saavad uue välimuse ja maitse, kui valid nende valmistamiseks teist sorti makaronid.