Tera- ja kaunviljad

Kruubid on väga tervislik ja toitev toiduaine. Toitumisspetsialistid soovitavad hommikusöögiks süüa erinevatest helvestest, tangudest ja kruupidest putrusid, sest neis sisalduvad süsivesikud imenduvad aeglaselt, seega annavad nad pikaajalise täiskõhutunde ja kauakestva töövõime. Selleks, et kaerapuder ära ei tüütaks, söö vahelduseks hommikuti näiteks odra- või nisutanguputru. Mannapuder on üks populaarsemaid putrusid laste menüüs. Lapsed rõõmustavad ka siis, kui valmistame neile magusat riisiputru. Putrude magustamiseks vali suhkru tervislikumad asendajad: mesi või agaavsiirup. Hommikupudrud on veel maitsvamad ja toitvamad, kui maitsestad neid hooaja puuviljade ja marjade või pähklitega. Praadide lisandina pakutav riis, tatar ja kruubipuder on tavalistele kartulitele tervislikumaks ja maitsvamaks alternatiiviks. Odrakruubid sobivad ka suppide ja salatite mitmekesistamiseks. Hernehelvestest saab eriti toitva pudru, need sobivad väga hästi ka suppide rikastamiseks. Pähklimaailmas on saadaval lai valik erinevaid kruupe ja tangu. Keeda oma lemmikputrusid ja proovi ka uusi maitseid!