Õli ja äädikas
Õli on eriline toode, millel on palju suurepäraseid omadusi. Eriti raske on ette kujutada toiduvalmistamist ilma õli kasutamata: praadimiseks, küpsetamiseks, taignates, salatites ja muude roogade valmistamisel kasutatakse mitmesuguseid taimeõlisid. Kuigi õli ei tarbita toiduks, võib seda selle õrnade maitsenüansside tõttu ka maitseainena kasutada. Õli pressitakse õlistest puuviljadest, pähklitest, seemnetest, mis annavad sellele tootele erilise maitse ja aroomi. Õli sordi määravad ära ka selle kasulikud omadused, kuid paljud kõrgekvaliteedilised õlid on igapäevase toitumise oluline osa, sest nad on rikkad oomega-3- ja oomega-6-rasvhapete, vitamiinide ja valkude poolest. Õli võib kasutada toidulisandina, lisades seda supilusikaga päeval salatitele, pudrule ja mitmesuguste muude roogadele. Õli on juba ammu tuntud ka kui looduslik kosmeetikavahend, mis sobib nahale, juustele ja küünte hooldamiseks. Erinevatel õlidel on erinevad omadused: mõned on toitvad, teised niisutavate ja pehmendavate omadustega. Nahahooldusel soovitatakse kasutada ainult looduslikke, rafineerimata ja lõhnastamata õlisid, millel on naturaalne positiivne mõju. Külmpressitud õli on väärtuslik toode, mida toodetakse mehaaniliselt ilma kõrge temperatuurita, säilitades nii taimede kõik kasulikud omadused.